Nieuwe tarieven Wmo-vervoer


donderdag 10 december 2015

Per 1 januari 2016 zijn nieuwe tarieven van kracht voor het Wmo-vervoer in de gemeente Borger-Odoorn.

Logo gemeente Borger-Odoorn Klik om te vergroten

Deze vorm van vervoer (Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning) is bedoeld voor mensen die door een beperking geen (goed) gebruik kunnen maken van gewone vervoersmiddelen. Het instaptarief wordt verhoogd naar EUR 0,89, de kilometerprijs wordt EUR 0,16. De ritprijs wordt afgerond op
EUR 0,05. De tarieven van het Wmo-vervoer zijn gebaseerd op de tarieven van het openbaar vervoer, die per 1 januari 2016 ook omhoog gaan.

Ritten tijdens de feestdagen

Wmo-pashouders krijgen het advies om ritten met de Regiotaxi tijdens de feestdagen zo vroeg mogelijk te reserveren, in verband met de te verwachten drukte. Reizigers die hun rit van 25 of 26 december voor 24 december gereserveerd hebben, worden zoveel mogelijk op de gewenste tijden vervoerd.
Vanaf 24 december kunt u alleen nog ritten reserveren voor tijden waarop nog taxi's beschikbaar zijn. Tot en met 23 december kunnen rittijden nog gewijzigd worden, daarna worden wijzigingen alleen nog geaccepteerd als dit past binnen de capaciteit.

Let op: op vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag), zaterdag 26 december (Tweede Kerstdag) en woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) worden de vaste ritten niet gereden. Als u toch wilt reizen dan moet u opnieuw reserveren bij Taxi Dorenbos, via reserveringsnummer 0900 5000 843. Voor meer informatie
over het Wmo-vervoer kunt u terecht bij het sociaal team in uw buurt, zie www.socialeteamsborgerodoorn.nl.

Nieuwsberichten