Elske DeWall met bijzonder vierluik naar Neushoorn

Persbericht

Elske DeWall met bijzonder vierluik naar Neushoorn

Rock & roll, petticoats, vetkuiven, deep gospel en extreme metal. De culturele hotspot van Leeuwarden zet ook deze week een aantrekkelijk programma neer voor een breed publiek. Donderdag 10 december start de Neushoornweek met een nieuwe editie van de wekelijkse dance avond Club voor je Bek. Omdat de december doorgaans al duur genoeg is, is de toegang voor Club voor je Bek de hele decembermaand gratis.

Vrijdagavond 11 december staat de Arena in het teken van het eerste deel van een bijzonder vierluik van Elske DeWall. In dit vierluik gaat ze op ontdekkingsreis naar haar diepere roots. De manier waarop Elske haar nummers vormgeeft, wordt beïnvloed door vele factoren. Vanavond duikt DeWall, samen met een aantal speciale gasten, in de wereld van Deep Gospel. Vooraf een optreden van de talentvolle zangeres Senne Black. In groot contrast staan op dezelfde avond in de Grote Zaal alle versterkers op 10. In het kader van de ‘Conjuring the Dead tour’ ontvangt Neushoorn drie extreme metal toppers: Belphegor, Vital Remains en Hate. Verwacht brute death metalsongs met duistere en licht filosofische teksten. Na het grote succes in Romein is Rockabilly Blitz op 12 december terug in Leeuwarden. Een vertrouwde avond vol echte rock & roll, petticoats en mannen met vetkuiven in Neushoorn. Met vier meesterlijke acts: Joakim Tinderholt & His Band, 3 On The Tree, Highway 54 en DJ Sneaky Pete.

Traditiegetrouw wordt het Friese popjaar afgesloten met de Friese Popawards. Arnold de Boer, The Cool Quest, het Psy-Fi Festival en Neushoornbaas Jan Pier zijn genomineerd voor de Friese Popprijs. Tijdens de awardshow zijn er bijzondere optredens van Nynke Laverman, DIFF, Yakumo, Hilbrandt, Icky Pack, It Dockumer Lokaeltsje en het Leeuwarder Collectief vs Ananazz. De week wordt afgesloten door de Amerikaanse artiest Andy Frasco. De 27-jarige party bluesmuzikant uit Los Angeles heef een dijk van een stem. Frasco was de afgelopen jaren al vaak een graag geziene gast in Café Scooters. Nu de bekendheid van Andy in een razend tempo is gegroeid, wordt het tijd voor de volgende stap: een optreden in de Arena.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl

Einde persbericht

http://www.neushoorn.nl/event/52779/club-voor-je-bek

http://www.neushoorn.nl/event/40103/the-roots-of-elske-dewall

http://www.neushoorn.nl/event/45245/belphegor-vital-remains-hate-2

http://www.neushoorn.nl/event/40109/rockabilly-blitz

http://www.neushoorn.nl/event/40108/friese-pop-awards

http://www.neushoorn.nl/event/43673/scooters-xl-andy-frasco