11-12-13 december: Knuss Winterfest


Utrecht, 20151113 -- Van 11 t/m 13 december wordt Utrecht omgetoverd tot één groot winters paradijs en is Utrecht in kerstsfeer: Knuss Winterfest omarmt de winter! Centrummanagement Utrecht (CMU) legt hiermee de strik om de evenementen en activiteiten in dit weekend. De acties en evenementen worden mogelijk gemaakt door cofinanciering vanuit CMU.

Op het programma staan onder andere schaatsen op de ijsbaan op de Neude, kruidige glühwein en warme chocolademelk op de kerstmarkt in de Twijnstraat. De typisch Utrechtse Zelfgemaakte Markt en De Streekmarkt zijn voor de gelegenheid in een winters jasje gestoken, en ook aan de jongste bezoekers is gedacht: het Domplein en Stadhuiskwartier staan het hele weekend in het teken van activiteiten voor het hele gezin.

Op al deze plekken staat bovendien een wensboom waar bezoekers hun kerstgedachte in kunnen hangen en een wens kunnen doen. Met deze verbindende actie kunnen bezoekers een Utrechts uitje wensen voor bijvoorbeeld een vriendengroep, elftal, familie; een kerstpakket voor een ander wensen én een wens doen voor de stad die CMU de politiek gaat aanbieden.

Feestverlichting

Onlangs is in het centrum ook weer de door CMU mogelijk gemaakte feestverlichting ontstoken. Naast de verlichting in de straten zijn ook steeds meer bomen prachtig verlicht. Dit jaar is de voorraad verlichte bomen weer uitgebreid: vijf bomen in het Moreelse Park en twee op de Mariaplaats. Hiermee komt deze onlangs heringerichte centrumentree nog mooier uit de verf.

Sinterklaasintocht

Op zondag 15 november komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. CMU is er trots op dat de intocht zich de afgelopen drie jaar heeft ontwikkeld tot een grootse gebeurtenis voor kinderen en hun ouders dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers werd meegevierd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht en ook dit jaar weer met liefde mede mogelijk gemaakt door forse cofinanciering van CMU. We wensen de Sint en zijn hulpen een buitengewoon plezierig verblijf in Utrecht toe.