Natte weer zorgt voor meer ongelukken


11 december 2015, 08:36

Het natte weer verstoort de altijd zo rustige vrijdagochtendspits. Donker en regen staat garant voor ongelukken, maar ook andere incidenten zorgen op veel plaatsen voor vertragingen die oplopen tot meer dan een half uur.

Op de N2 Leenderheide zorgt een stroomstoring ervoor dat de verkeerslichten niet werken, tussen Waalre en Eindhoven-Airport staat 9 kilometer file.

Op de A2 vanuit Amsterdam ging de aanhanger van een busje op zijn kant: tussen Vinkeveen en Maarssen zorgde dat voor een lange file van 9 kilometer. De aanhanger is inmiddels geborgen en de file neemt iets af.

Een ongeluk met een vrachtwagen en een personenauto (inmiddels al van de weg) zorgt op de A16 voor het knooppunt Terbregseplein nog voor een flinke vertraging: zowel op de parallel als op de hoofdrijbaan nog 8 kilometer file. Er waren 3 rijstroken dicht. Omrijden via de ruit van Rotterdam
(A15, A4, A20) is nog even aan te raden.

Verder zorgde een ongeluk op de A50 Arnhem - Apeldoorn voor een flinke file bij Hoenderloo, en een behoorlijke ravage op de A59 richting Zonzeel vanochtend door een lading kratten met drank op de rijbaan. Daarvoor ging de verbindingsweg naar de A16 richting Breda dicht.

Al met al was het al vroeg een stuk drukker dan gewoonlijk, nu het wat lichter wordt en de regen een beetje wegtrekt krijgt de automobilist meer zicht waardoor het aantal ongevallen wat zal afnemen.