Peter Glas neemt afscheid bij de Unie van Waterschappen


Peter Glas neemt afscheid bij de Unie van Waterschappen

Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen, is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu overhandigde de onderscheiding aan Peter Glas tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Unie van Waterschappen
op 9 december.

Glas was 6 jaar voorzitter van de Unie van Waterschappen. Zijn ambtstermijn zit erop. Per 1 januari 2016 wordt hij opgevolgd door Hans Oosters.

Boegbeeld waterschappen

Peter Glas is als voorzitter van de Unie van Waterschappen betrokken geweest bij de totstandkoming van verschillende bestuursakkoorden, zoals het Bestuursakkoord Water (2011) en het Deltaprogramma (2014).

Glas is altijd een groot voorvechter van regionaal waterbeheer geweest: een beheer gebaseerd op eigen financiering en een democratische legitimatie door direct gekozen bestuursleden. Het is zijn overtuiging dat een dergelijk beheer noodzakelijk is om ons land veilig en welvarend te houden.

Water Governance Initiative

Ook internationaal heeft Glas regionaal waterbeheer op de kaart gezet. Zo is hij sinds 2013 voorzitter van het door de OESO opgerichte Water Governance Initiative (WGI), een platform van instellingen uit meer dan 25 landen dat kennis op het gebied van water governance uitwisselt.

Peter Glas blijft als watergraaf van waterschap Dommel actief in het regionale waterbeheer. Ook blijft hij actief als voorzitter van het WGI.

Peter Glas neemt afscheid bij de Unie van Waterschappen