Bijennieuws over Symposium Bijengezondheid 2016


Gepubliceerd op
11 december 2015

Editie 33 van Bijennieuws is verschenen. In het decembernummer van de nieuwsbrief over het bijenonderzoek van Bijen@wur is onder meer te lezen over het Symposium Bijengezondheid 2016, dat wordt gehouden op 19 maart in Hof van Wageningen. En wist je dat de Wespspin bijen eet?

Voor de vijfde keer inmiddels wordt in Wageningen het symposium van Bijen@wur gehouden over bijengezondheid. Het thema is: 'Bijengezondheid, een samenspel van erfelijkheid en omgeving'.
Dr. Marina Meixner, van het Bieneninstitut Kirchhain, Duitsland verzorgt de openingslezing. Het definitieve programma staat binnenkort op de symposium site. Hier vindt u nu al het inschrijfformulier voor deelname aan het Symposium Bijengezondheid 2016.

De wespspin is een relatief nieuwe aanwinst aan de biodiversiteit in Nederland. Volgens auteur/onderzoeker Tjeerd Blacquiere heeft de prachtige wespspin een goede smaak. Op de bijenstand in Lelystad zit er wel zo'n spin op ongeveer elke bijenkast en ook nog menige in het gras voor de kasten.
Ze eten daar zowel varroa-resistente bijen als niet-resistente. U leest er over in Bijennieuws.

Verder onder meer artikelen over de Vespa Velutina, onderzoek in Nationaal park De Hoge Veluwe, het programma SUPER-B en het onderzoek van Coby van Dooremalen over Varroamijt en imidacloprid.

Lees het in

* Bijennieuws, december 2015

mailen
Tweet

* dr. T (Tjeerd) Blacquiere
Contactpersoon dr. T (Tjeerd) Blacquiere
Contactformulier

Plant Research International (PRI)

Planten geven leven

* Varroamijt en imidacloprid verminderen samen het vliegvermogen van bijen Varroamijt en imidacloprid verminderen samen het vliegvermogen van bijen
* Bodem levert nieuwe microbiele bronnen voor natuurlijke producten op Bodem levert nieuwe microbiele bronnen voor natuurlijke producten op
* Natuurlijke selectie van varroaresistentie gebruikt verschillende mechanismen Natuurlijke selectie van varroaresistentie gebruikt verschillende mechanismen

Meer nieuws



Meer informatie

* Symposium Bijengezondheid 2016

* Bijen@wur