Tasbeek Kessel in ere hersteld


Tasbeek Kessel in ere hersteld

11 december 2015 Op woensdag 9 december is de monding van de Tasbeek in Kessel in ere hersteld. Met het openen van een bruggetje over de Tasbeek door Har Frenken van Waterschap Peel en Maasvallei en wethouder Arno Janssen van de gemeente Peel en Maas werd dit gezamenlijk project feestelijk
afgesloten.
Openingshandeling Tasbeek.jpg Har Frenken en Arno Janssen openen de Tasbeek

De monding van de Tasbeek is in het voorjaar van 2015 door de gemeente Peel en Maas in samenwerking met Waterschap Peel en Maasvallei over een lengte van 200 meter in zijn historische loop teruggelegd. Dit oude meanderende beektrace was op oude kaarten, maar ook in het veld nog te zien. Twee
vismigratiebarrieres in deze beek, een grindbank in de monding en een bodemval, zijn verdwenen. Met deze maatregelen in combinatie met het grote verval, de houtopstanden langs de beek en het extensieve onderhoud is de Tasbeek weer kansrijk voor macrofauna en vis.

Dit nieuwe stukje natuur is ook toegankelijk gemaakt door de aanleg van een struinpad langs en een oversteek van de beek. Daarnaast zijn er een bankje en informatiebord geplaatst voor de vele voorbijkomende wandelaars en fietsers.

Dit herinrichtingsproject is in goede en nauwe samenwerking met Waterschap Peel en Maasvallei en de gemeente Peel en Maas uitgevoerd met inbreng van het gemeentelijke groenplatform.