Realisatie nieuw Wagnerplein van start


11 december 2015
[IMG]

Op basis van de positieve respons van bewoners en de raadscommissie heeft het college ingestemd met het Stedenbouwkundig plan voor het Wagnerplein.

Ten opzichte van het stedenbouwkundig plan uit 2011 is een aantal planonderdelen gewijzigd. Zo komen er minder woningen en het winkelcentrum wordt minder groot. Ook is er tegemoet gekomen aan de wens van de gemeenteraad om minder parkeerplaatsen en woningen in het park te bouwen en het park
uit te dunnen zodat het veiliger en lichter wordt. Complex De Wever blijft behouden.

Het winkelcentrum wordt aan de binnen- en buitenkant volledig gerenoveerd. Op een aantal plekken komen nieuwe commerciele ruimten. Boven op de uitbreiding aan de zuidzijde is ruimte voor appartementen. De openbare ruimte rondom het winkelcentrum krijgt een nieuwe inrichting en het Von
Weberpark wordt aangepakt. Tussen het winkelcentrum en het park komt een nieuw autovrij plein waar ook de wekelijkse markt zijn plek krijgt.

Wethouder Mario Jacobs: 'Ik ben blij dat de ontwikkelaar aangeeft dat hij door kan met de ontwikkeling op en rond het Wagnerplein. De noodzakelijke aanpassingen hebben het plan niet alleen realistisch, maar ook beter gemaakt. Ik kijk uit naar het nieuwe hart van Tilburg Noord'.

Voor de bijgestelde plannen is geen nieuwe bestemmingsplanprocedure nodig. De eerste vervolgstap is de sloop van de studentenwoningen in december en in januari het bouwrijp maken van een gedeelte van de openbare ruimte. Meer informatie op www.hetnieuwewagnerplein.nl.