Gratis parkeren in Velp


Vanaf 1 januari wordt het betaald parkeren in het centrum van Velp afgeschaft. In plaats daarvan komt er een blauwe zone. Uitzonderingen zijn de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat. Daar blijft betaald parkeren van kracht.

Uitzondering voor Vlashofstraat en Wilhelminastraat

Omdat het afschaffen van betaald parkeren jaarlijks maximaal EUR 100.000,- mag kosten, is een uitzondering gemaakt voor de Vlashofstraat en Wilhelminastraat. De betalingsmogelijkheden worden hier in de loop van 2016 uitgebreid. Dat laatste is een al langer bestaande wens van bezoekers en
ondernemers.

Aantrekkelijk winkelgebied

Het winkelgebied van Velp moet aantrekkelijk blijven, parkeren is daar een belangrijk onderdeel van. Uit onderzoek blijkt dat afschaffen van betaald parkeren, in combinatie met de invoering van een blauwe zone, de beste optie is.
Parkeren op het Oranjeplein wordt per 1 januari 2016 ook gratis. Dit parkeerterrein valt buiten de blauwe zone.

Werkzaamheden op straat

Maandag 14 december start de voorbereiding met het verwijderen van de parkeermeters. De parkeerautomaten worden buiten gebruik gesteld. De komende weken brengen wij een blauwe belijning aan langs de parkeervakken. Ook komt er nieuwe bebording. De parkeerautomaten worden in eerste instantie
afgeschermd om vandalisme te voorkomen, en in januari verwijderd.

Vanaf 1 januari is in de blauwe zone het gebruik van een parkeerschijf verplicht. De aanwezige gehandicaptenparkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen blijven gewoon bestaan.