Inbreker opgepakt na poging woninginbraak


Inbreker opgepakt na poging woninginbraak

Laatste update:
11-12-2015 | 12:57

Hilversum - Een 33-jarige man is donderdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Sophialaan voor een poging inbraak in een woning.

Die middag kwam er een melding binnen dat er zojuist twee mannen hadden getracht in te breken in een woning op de Rembrandtlaan. Bij het keukenraam werden verse inbraaksporen aangetroffen en meerdere politieagenten zochten in de omgeving naar de daders. Volgens een getuige waren ze weggerend
in de richting van de Wernerlaan. Op de Emmastraat vertelde een andere getuige dat hij de mannen had gezien en dat ze zich opgesplitst hadden en beide een andere vluchtroute hadden gekozen. Een van de mannen werd geheel buiten adem en bezweet aangetroffen in een voortuin van een woning aan de
Sophialaan. Hij werd aangehouden en overbracht naar het politiebureau. De andere dader wist te ontkomen.







Signalement



De tweede dader die wist te ontkomen is een licht getinte jongen van ongeveer 20 jaar oud. Hij is 1.85 m lang en had een tenger postuur. Hij droeg en zwarte baseball-cap en kobaltblauwe stoffen heupmodel jas.







Uw tip!



Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u meer informatie over de nog voortvluchtige dader, neem dan contact op met politie Hilversum via 0900-8844.