Officiele opening vernieuwde Brink in Gieten


Lianne Smit-Martens

Op donderdag 17 december om 9.00 uur wordt de vernieuwde Brink in Gieten officieel geopend. Wethouder Henk Heijerman zal de openingshandeling uitvoeren: hij plaatst symbolisch de laatste boom.

Herinrichting Brink en Boddeveld Gieten

Op 2 maart 2015 is aannemer Koen Meijer gestart met de reconstructie van de Boddeveld en de Brink in Gieten. Er zijn nieuwe klinkers gelegd en er is meer ruimte gecreeerd voor groen in het centrum. Op deze manier is het dorpscentrum nog mooier en vitaler geworden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. De Brink en Boddeveld zijn opnieuw bestraat, er zijn nieuwe voetpaden aangelegd en nieuwe parkeervlakken gecreeerd. Er is minder bestrating dan voorheen. Dit om meer ruimte te geven voor groenvoorziening en daarmee het karakter van het centrum te
versterken. Daarnaast zijn de straten voorzien van nieuwe, duurzame led verlichting. Aannemer Koen Meijer heeft de werkzaamheden uiteindelijk op 29 mei afgerond, twee weken eerder dan gepland.

Kruising Brink, Boddeveld en Asserstraat

De kruising Brink/Boddeveld/Asserstraat is opnieuw ingericht. Het verkeer van rechts heeft nu voorrang gekregen. Op deze manier wordt het doorgaande verkeer in het centrum van Gieten afgeremd en daarmee de veiligheid vergroot.

Opening

Op donderdag 17 december om 9.00 uur plant wethouder Henk Heijerman de laatste boom aan de Brink in Gieten. Daarmee opent hij officieel het de vernieuwde Brink en Boddeveld in Gieten. Alle betrokkenen zijn van harte welkom om de opening te vieren onder het genot van een kopje koffie en thee in
Jimm's in Gieten.