Volleybalvereniging Kangeroe neemt beheer De Meet over


11 december 2015
[IMG]

Het beheer en onderhoud van sporthal De Meet in Hardenberg en de exploitatie van de kantine wordt overgenomen door volleybalvereniging Kangeroe. Het contract hierover is vrijdag 11 december ondertekend door Ge Harmsen, voorzitter stichting beheer sporthal De Meet en wethouder Douwe Prinsse.

Volleybalvereniging Kangeroe gaat vanaf januari 2016 zorgen voor de schoonmaak, klein onderhoud van de sporthal en de exploitatie van de sportkantine. Hiervoor heeft Kangeroe de Stichting beheer sporthal De Meet opgericht die de werkzaamheden op zich neemt.

Win - winsituatie
Wethouder Prinsse geeft aan dat deze werkwijze een win-winsituatie is voor de volleybalvereniging en de gemeente Hardenberg: "Met het overdragen van het beheer van De Meet, komt een wens van Kangeroe in vervulling om het clubgevoel onder leden te vergroten en meer inkomsten te generen. De
doelstelling van de gemeente om meer sportverenigingen te betrekken bij organisatorische en uitvoerende taken die horen bij het beheer van accommodaties en de kosten te verlagen, worden door deze opzet ook bereikt."

Doordat de stichting beheer sporthal de Meet het beheer overneemt, kan Kangeroe trainingen en wedstrijden op een locatie houden. Nu zijn dat meerdere. Ook krijgen zij door de exploitatie van de sportkantine over te nemen meer inkomsten die ten goede komen aan de vereniging.

Verhuur
Meerdere stichtingen in de gemeente hebben het beheer en klein onderhoud van sportaccommodaties overgenomen. Dit geldt voor De Citadel in Dedemsvaart, Noorderslag in Slagharen, sporthal de Balk in Balkbrug en sporthal de Binder in Gramsbergen. De verhuur van de gemeentelijke sporthallen blijft
in handen van de gemeente.