Hellevoetse begroting inzichtelijk via applicatie


Hellevoetse begroting inzichtelijk via applicatie

De gemeente Hellevoetsluis heeft een begrotingsapplicatie gelanceerd. De begrotingsapp is donderdag 10 december aan de raadsleden gepresenteerd die enthousiast reageerden. De app is handig voor iedereen die geinteresseerd is in de financien van de gemeente.

Informatie uit de papieren begroting is overzichtelijk opgenomen als doorklikbare teksten. Ook grafieken en beleidsstukken zijn toegevoegd. Video's en plaatjes maken de begroting visueel aantrekkelijk. Via een zoekmachine, kan er eenvoudig gezocht worden, per programma, per cluster of per
portefeuillehouder.

Het doel van de begrotingsapplicatie is om op eenvoudige wijze inzicht te geven in de begroting. U krijgt antwoord op vragen als: welke doelen streeft de gemeente na en hoeveel mogen die kosten.



Wethouder den Brok (financien) : "De app biedt vooral overzicht en gebruiksgemak. En samen met de ontwikkelaar (Pepperflow) werken we momenteel aan de doorontwikkeling. In de toekomst moet het bijvoorbeeld mogelijk te zijn om je via e-mail te abonneren op een project uit de begroting zodat je
nieuwe informatie in je mailbox ontvangt. Ook zal er nog een contact mogelijkheid worden toegevoegd. We blijven de app nog doorontwikkelen, dus reacties zijn van harte welkom."



De begrotingsapp van Hellevoetsluis is te vinden via www.hellevoetsluis.nl/begrotingsapp