Troostknuffels provincie heten Bikkel en Binkie


Gepubliceerd op 11 december 2015

Bikkel en Binkie zijn de namen geworden voor de nieuwe troostknuffels van de provincie Overijssel. De vijfjarige Kyan van Haarst uit Den Ham en de zesjarige Tycho Prins uit Hardenberg hebben deze namen bedacht. Zij hebben als prijs beide troostknuffels gekregen en een dagje uit met het gezin
per Vechtdallijnen naar het IJsbeelden Festival in Zwolle. De jury vond de namen Bikkel en Binkie het leukste, omdat het grappige, goed bij elkaar passende en stoere namen zijn.

Prijswinnaar Kyan van Haarst Groep 1-2a De Smithoek op auto Den Ham 111215Prijsuitreiking

Prijswinnaars Kyan en Tycho werden vanmorgen verrast in hun klas van basisschool De Smithoek (Den Ham) en de Doekesschool (Hardenberg). Een delegatie van de provincie Overijssel heeft niet alleen de prijswinnaars in het zonnetje gezet, maar ook de klas. Zo was er een grote taart met de foto
van de beertjes, een goodiebag voor alle kinderen en een tegoedbon voor een verkeerseducatieles van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland.

Prijswinnaar Tycho Prins Groep 3A Doekesschool Hardenberg 111215

Prijsvraag

De provincie Overijssel had de prijsvraag uitgeschreven voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 van alle basisscholen in Overijssel. De kinderen konden tot 16 november twee namen verzinnen voor de nieuwe provinciale troostknuffels. In totaal zijn 360 namen ingediend voor de troostknuffels.
Troostknuffels zijn twee beertjes, die kinderen uitgereikt krijgen als ze op de provinciale weg iets ernstigs meemaken, zoals een ongeluk of autopech, en een van de provinciale weginspecteurs is ter plaatse.

Kijk voor meer informatie en foto's van de prijsuitreiking op www.overijssel.nl/berenopdeweg.