Michaela Deprince maakt solo debuut in notenkraker en muizenkoning

Persbericht

Michaela Deprince maakt solo debuut in notenkraker en muizenkoning

* Solisten Notenkraker en Muizenkoning bekendgemaakt

* Michaela DePrince debuteert als Clara

* Gastsolisten Daniel Camargo & Matthew Golding in prinsenrol

* Solisten Maia Makhateli & Artur Shesterikov dansen première

De solisten van het sprookjesballet Notenkraker en Muizenkoning door Het Nationale Ballet zijn bekend gemaakt. De opvallendste debutante is Michaela DePrince, die haar allereerste grote hoofdrol zal dansen in een avondvullend ballet bij het gezelschap. DePrince, coryphee bij Het Nationale Ballet, zal eind december tweemaal te zien zijn in de rol van Clara.

De Braziliaanse danser Daniel Camargo, eerste solist bij het Stuttgarter Ballett, maakt zijn debuut als gastsolist bij Het Nationale Ballet in de rol van prins. Vaste gastsolist Matthew Golding, eerste solist bij The Royal Ballet, zal ook aantreden in de rol van prins.

De première op 11 december 2015 wordt gedanst door eerste solisten Maia Makhateli & Artur Shesterikov die het ballet eerder dansten in 2011.

De andere, eerste solisten, die tergkeren in de hoofdrollen zijn Igone de Jongh, Anna Tsygankova, Jozef Varga, Casey Herd en Remi Wörtmeyer.

Overige debutanten

Naast Michaela DePrince maakt nog een viertal dansers hun debuut tijdens deze voorstellingsreeks. Eerste soliste Anna Ol en tweede solisten Sasha Mukhamedov, Qian Liu en Young Gyu Choi zullen voor het eerst hun opwachting maken als respectievelijk Clara en de prins.

Notenkraker en Muizenkoning keert terug bij Het Nationale Ballet voor 18 voorstellingen van vrijdag 11 december 2015 tot en met 1 januari 2016 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Het sprookjesballet dat sinds de première in 1996 al meer dan 270.000 bezoekers heeft getrokken is het meest succesvolle ballet is uit de geschiedenis van het gezelschap. Voor de nieuwe reeks in december zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Foto: Repetitie Notenkraker en Muizenkoning - Michaela DePrince in de rol van Clara & Oscar Valdes in de rol van Notenkraker. Fotograaf: Altin Kaftira