Hallo Venray met heruitgave Vegetables & Fruit naar Asteriks

Hallo Venray met heruitgave Vegetables & Fruit naar Asteriks

Hallo Venray brengt op vrijdag 11 december haar volmaakte onthaastingspop naar Podium Asteriks. De afwisseling van gruizige rock en prachtige kleine liedjes is voor slechts vijf euro te horen in de Blokhuispoort, met support van Automatic Sam en het Friese Seewolf. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers brachten in 2005 de Nederrockklassieker Vegetables & Fruit uit. Het was de vijfde plaat van Hallo Venray, maar de eerste waarop het trio zijn definitieve vorm vond. Tien jaar geleden sloeg het nog niet echt aan - die volmaakte schoonheid op het album Vegetables & Fruit - maar de heruitgave is een schot in de roos. De verkreukelde stem van Henk Koorn klinkt breekbaar maar het is tegelijkertijd een feestje om de mannen te zien spelen.

Automatic Sam is officieel een Nijmeegse band, maar staat nog met een been in de Achterhoekse modder. Het is te horen: gruizige, vieze nummers die soms tegen de stonerrock schurken, maar net zo goed de kant van zompige moerasblues op kunnen gaan. In 2012 maakte de band al indruk tijdens Eurosonic/Noorderslag, met een goed gevulde (festival)agenda als gevolg. Sindsdien verschenen er twee succesvolle albums.

Met het geloof in en liefde voor de muziek, kruipt Seewolf in het najaar van 2014 vanuit de Waddenzee aan wal. Met het vaste land onder de voeten is de band hard aan het werk gegaan. Boven op de dijk in Friesland komen ze samen om tot diep in de nacht klanken te laten meevoeren door de wind. Atmosferische on the road muziek met een psychedelisch tintje en nonchalante zang, maakt Seewolf onmisbaar deze avond. Een week later speelt Maison du Malheur in Podium Asteriks. Op vrijdag 18 december wordt de swingende rootsband uit Amsterdam voorafgegaan door Tiny Legs Tim en Boogie Chillers. Het jaar 2016 wordt afgetrapt door 2manykofferdj’s en Maask op zaterdag 9 januari. Een week later vindt Astersonic plaats: op vrijdag 15 januari spelen Black Honey (UK) De Underjordiske (DK) en Núria Graham (SP) in Asteriks. The Black Heart Rebellion uit België staat een week later (22/1) op de planken, gevolgd door het eveneens Belgische Isbells op 29 januari.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl