Kerstmarkt in Hattem

Kerstmarkt in Hattem

Vrijdag 11 december

14.00 – 21.00 uur

Op vrijdag 11 december is de Kerstmarkt weer in Hattem, een gezellig sfeervol evenement!

Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen. U kunt hier terecht voor o.a. winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke kadoartikelen. U kunt genieten van diverse muziek optredens, op de markt en in de winkelstraten. Er zijn speciale kerstworkshops voor de kinderen om een kerststukje te maken, en de Kerstman komt natuurlijk ook weer dit jaar. Een historische fietsgroep fietst op prachtige oldtimer fietsen door de winkelstraten. Er wordt een groot horecaterras ingericht op het Marktplein met heerlijke hapjes, warme glühwein en chocolademelk. Verder is er een taxateur in het stadhuis aanwezig tot 20.00 uur. Net zoals bij het bekende televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ kan iedereen daar zijn al of niet waardevolle spulletjes laten taxeren.

Vanwege de werkzaamheden rondom de kerk worden de kramen geplaatst in de winkelstraten. Dankzij de hulp van ondernemers en inwoners van de binnenstad wordt de stad feestelijk versierd in kerstsfeer.

Muziek

We hebben dit jaar diverse muziekoptredens gepland in de straten. Zo zijn er een klassiek gitaarduo H2H, Acapella koortje Just Because en Stop Talking, dameskoor Sepptimbre, midwinterhoornbloazers de Vlijtbloazers, vrouwenpopkoor Nenoni, een groot mannenkoor Germania, jeugdorkest Ontwaakt, en de Zwolse Trekzakclub.

Twee gratis wandelingen

Om 17.00 start de eerste wandeling met gezellige lantaarns. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. Deze wandeling wordt met mooie gedichten opgeluisterd door de Hattemse dichter Hans Lambrechts.

De tweede avondwandeling start om 19.30 uur, deze is zonder gedichten. Beide wandelingen starten bij het Toeristisch Informatie Punt. U kunt zich opgeven via: info@ronduithattem.nl.

Rond Uit Hattem begroet u graag op de Kerstmarkt op vrijdag 11 december van 14.00 tot 21.00 uur, en wenst u fijne Feestdagen & veel geluk in 2016!