'Mobihack gaat verkeersprobleem in Nijmegen Heijendaal aanpakken'

woensdag 9 december 2015 15:29 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Mobihack

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december gaan Mobihack deelnemers aan de slag om een oplossing te vinden voor de verkeersproblemen in de wijk Heijendaal in Nijmegen. Het gebied rond de campus kampt al lang met overvolle bussen, gebrek aan beschikbare parkeerplaatsen en gevaarlijke situaties voor alle weggebruikers. Gedeputeerde bij provincie Gelderland Michiel Scheffer (Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, en Buitenlandse Betrekkingen): "Met Mobihack zoeken we nieuwe oplossingen voor een vastgeroest verkeersprobleem."

Hackathon

Mobihack is een hackathon: een soort marathon waarin deelnemers non-stop werken aan ingebrachte vraagstukken. Het doel van Mobihack is het bedenken van nieuwe oplossingen voor het mobiliteitsprobleem door beschikbare data te combineren met het talent van de deelnemers. Designers, programmeurs, data-analisten en creatieve denkers gaan gezamenlijk aan de slag om prototypes te ontwikkelen, denk hierbij aan apps of visualisaties.

Initiatief

De provincie Gelderland is samen met de gemeente Nijmegen initiatiefnemer van Mobihack. Mark Spijker (Provincie Gelderland): "Heijendaal kent sinds jaar en dag een mobiliteitsprobleem. We zouden binnen de provincie een beleidsplan kunnen schrijven, zoals we dat gewend zijn. Bij dit probleem wilden wij het juist anders aanpakken, want de bereikbaarheid van Heijendaal gaat iedereen aan. We hopen met Mobihack op een frisse nieuwe blik. En dat we door de inbreng van de deelnemers een ander beeld krijgen van hoe we Heijendaal beter bereikbaar kunnen maken." Het beste idee wordt beloond met een prijs van 2500 euro!

Deelname

Iedereen kan deelnemen aan de hackathon. Vanuit elke expertise en achtergrond kun je een unieke bijdrage leveren aan dit vraagstuk. Aanmelden kan via www.mobihack.nl. Hier is ook meer informatie en uitleg te vinden over Mobihack. De hackathon vindt plaats op vrijdag 11 december vanaf 12.00 uur tot zaterdag 12 december 18.00 uur in het Technovium, Heyendaalseweg 98 in Nijmegen.

*

*

*

*