Nederlandse Buzzcapture in top 10 beste social media tools wereldwijd

vrijdag 11 december 2015 09:15 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Buzzcapture

Jaarlijks internationaal onderzoek naar 170 monitoringtools

AMSTERDAM, 10 december 2015 - Het Nederlandse Buzzcapture is opgenomen in de top-10 van een internationaal onderzoek naar de beste social media monitoringtool. Het Zwitserse Goldbach Interactive beoordeelt jaarlijks 170 tools op 7 criteria en Buzzcapture is voor de eerste keer opgenomen in de top-10.

Buzzcapture in top-10 monitoringtools

Twee jaar geleden behoorde Buzzcapture al tot de top-15 van het wereldwijde onderzoek van het Zwitserse Goldbach Interactive (GBI). Na een aantal verbeteringen in de usability en de dekking van de tool is Buzzcapture nieuw binnengekomen in de top-10. Het onderzoek is voor de vijfde maal gehouden. In het onderzoek zijn 170 tools vergeleken en belandden 23 tools op de shortlist. Vervolgens kreeg GBI presentaties en toegang tot de tools om de functionaliteiten in werking te zien.

Beoordeling op 7 criteria

GBI voert het onderzoek naar eigen zeggen uit "omdat het moeilijk is de juiste tool te kiezen uit het brede scala van monitoring oplossingen met verschillende sterkte en zwakke punten". GBI toetst de tools op zoekmogelijkheden, dekking per brontype, campagnemonitoring, engagement, CRM functionaliteiten, rapportage & alerts, prestaties & datavolume en bruikbaarheid. De volgende tabel geeft een indicatie van de sterkste instrumenten in elke categorie. (zie infographic in bijlage)

Trots

Alex van Leeuwen is founder van Buzzcapture en trots op deze bijzondere notering. "Dit onderzoek gaat niet over een nacht ijs. Voor de notering hebben we diverse presentaties verzorgd en is de tool intensief getest op verschillende internationale projecten. Juist omdat GBI naast presentaties ook de tools daadwerkelijk heeft gebruikt ben ik zo trots op dit resultaat. Bovendien is GBI geen reseller die belang heeft bij een bepaalde notering, wat de onafhankelijkheid van het onderzoek ten goede komt. We gaan er natuurlijk alles aan doen om de top-10 notering volgend jaar te behouden."

https://www.goldbachinteractive.ch/insights/fachar... /2013/06/buzzcapture-in-top-15-beste-social-media-tools/

*

*

*

*