Bookarang winnaar van Renew the Book-wedstrijd

Bookarang winnaar van Renew the Book-wedstrijd

09-12-2015

Wil je meer weten over de Renew the Book startupwedstrijd, kijk dan op www.renewthebook.com.Bookarang verbetert boekaanbevelingen

De Groep Algemene Uitgevers (GAU), de toonaangevende belangenbehartiger van de Nederlandse boekenuitgevers, heeft vandaag Bookarang uitgeroepen tot winnaar van de Renew the Book-startupwedstrijd bij Rockstart.

In het unieke vijf weken durende programma, het eerste in zijn soort in Nederland, streden vijf teams om de titel. Het doel: innovatieve oplossingen om boeken te financieren, te ontdekken en te gebruiken. De winnaar, Bookarang, is gespecialiseerd in literatuuranalyse en content-based boekaanbevelingen. Hun technologie wordt al gebruikt door drie vooraanstaande Nederlandse boekretailers voor het personaliseren van de boekaanbevelingen.

Wiet de Bruijn, de voorzitter van de GAU, was nauw betrokken bij het programma en vervulde de rol van startup-mentor. "GAU begon deze wedstrijd om nieuwe en innovatieve ideeen voor de uitgeverswereld te vergaren. De deelnemers brachten enthousiasme en nieuwe ideeen in en wij presenteerden hen waardevolle contacten met uitgeefexperts en tech-ondernemers om hun werk uit te bouwen. Het was een verhelderende ervaring voor alle betrokkenen."

Bookarang kreeg EUR 15.000 van de Groep Algemene Uitgevers na een laatste pitchwedstrijd. De winnaar werd gekozen op basis van de volgende criteria: (1) waarde voor de innovatieve uitgeverij, (2) de grootste vooruitgang gedurende het programma, (3) de sterkste businesscase, allemaal beoordeeld door een jury van GAU- en Rockstart-mentoren, en (4) de stemmen van het publiek tijdens het laatste pitch-event.