Emissievrij door Parijs met de waterstoftaxi

in Algemeen

Emissievrij door Parijs met de waterstoftaxi

Parijs kleurt groen: daar rijden sinds kort vijf Hyundai's ix35 Fuel Cell die als taxi dienen. Met deze waterstoftaxi's draagt Hyundai zijn steentje bij aan de 21ste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties COP21 die in Parijs werd gehouden. Doel van de conferentie is het bereiken van een nieuw klimaatakkoord. Dat moet in 2020 ingaan, wanneer het huidige verdrag afloopt.

De vijf Hyundai's met brandstofcel rijden onder de vlag van Taxi Parisien Electric Company (STEP). Hun komst is mogelijk geworden dankzij de opening van het allereerste waterstoftankstation in Parijs, gevestigd aan Cours Albert I in hartje Parijs.

Nog grotere vloot De Franse hoofdstad streeft naar een veel grotere vloot van waterstof aangedreven taxi's in de regio Parijs, genaamd HYPE (Hydrogen Powered Electric). Binnen vijf jaar moet de vloot groeien naar enkele honderden taxi's met een brandstofcel.

1,2 miljoen kilometer Met de levering van de waterstoftaxi's aan Parijs stijgt het aantal Hyundai's ix35 Fuel Cell op de Europese wegen tot 250 exemplaren. De Hyundai ix35 Fuel Cell is de eerste waterstofauto ter wereld die commercieel wordt ingezet. In Europa hebben onze Hyundai's ix35 Fuel Cell er met z'n allen inmiddels ruim 1,2 miljoen kilometer opzitten. Tweet