Noord-Veluwse huiseigenaren presenteren duurzaamheidwensen aan bedrijven

Gepubliceerd: 20 november 2015

Noord-Veluwse huiseigenaren presenteren duurzaamheidwensen aan bedrijven

Werken aan een vernieuwende aanpak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Dat was het doel van de avond "Wie maakt mijn huis duurzaam?" op 18 november in Harderwijk. Huiseigenaren met concrete plannen om hun woning een flink stuk energiezuiniger te maken, presenteerden hun plannen aan drie bedrijvenallianties uit de gemeenten Putten en Ermelo. De bijeenkomst werd georganiseerd door Veluwe Duurzaam en is onderdeel van het programma Zeg 'ns A.

De bedrijvenallianties luisterden met belangstelling naar de wensen en plannen van de huiseigenaren en vertelden over hun ervaringen met soortgelijke projecten. Er kwamen verbindingen tot stand tussen bewoners en bedrijven. De aanwezige huiseigenaren zijn nu klaar voor de volgende stap in het energiezuinig maken van hun woning.

Meedenken met huiseigenaren

De manier waarop Zeg `ns A bedrijven en bewoners samenbrengt is uniek. Gerard Simon van Veluwe Duurzaam: "Voor bedrijven is het een mooie ervaring om in contact te komen met potentiele klanten en om niet vanuit het aanbod maar vanuit de vraag van huiseigenaren mee te denken."

Huiseigenaren spreken lof uit

Huiseigenaren spraken hun lof uit over de hoge kwaliteit van de bedrijvenallianties: "Het is fijn dat je bij een alliantie terecht kan waarbij de bedrijven samen zoeken naar de beste oplossing en waarbij je maar een aanspreekpunt hebt. Het valt niet mee om de juiste partners te vinden voor zo'n verbouwing maar op deze manier wordt het veel makkelijker." Voor zowel bedrijven als huiseigenaren was het een leerzame ervaring.

Stappenplan

Onder begeleiding van een onafhankelijke energieadviseur wordt er voor een woning een stappenplan gemaakt naar label A of zuiniger. Dit stappenplan helpt huiseigenaren om in de juiste volgorde hun huis energiezuinig te maken. De deelnemers worden begeleid bij het kiezen van de juiste uitvoerders voor de maatregelen. Ook de mogelijkheid tot nog beschikbare subsidies en goedkope duurzaamheidsleningen worden verteld.

Meer informatie

Zeg `ns A is een initiatief voor huiseigenaren met energieambities. Het is opgezet door een samenwerking van Veluwe Duurzaam, de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten en Regio Noord-Veluwe. Meer informatie vindt u op www.veluweduurzaam.nl.