Aanlegsteigers en informatieborden langs het Apeldoorns kanaal

Gepubliceerd: 04 december 2015

Aanlegsteigers en informatieborden langs het Apeldoorns kanaal

Langs het Apeldoorns kanaal worden op diverse plekken in Heerde en Wapenveld aanlegsteigers gerealiseerd. Deze voorzieningen worden gefinancierd door de gemeente Heerde, het waterschap en de provincie Gelderland op basis van het Regiocontract Noord-Veluwe 2012-2015. De werkzaamheden zijn in volle gang.

Wethouder Van der Stege noemt het Apeldoorns kanaal de trots van Heerde: "De recreatiemogelijkheden worden nog aantrekkelijker gemaakt. Met de aanleg van diverse steigers kunnen boten en kano's aanmeren. Vissers kiezen er hun plek en recreanten hun rustmoment."

Informatieborden

Daarnaast zijn er ook negen informatieborden geplaatst langs het schouwpad aan het Apeldoorns kanaal. Deze informatieborden geven meer (historische) informatie over het gebied. Vanaf de Kloosterbrug bij Wapenveld tot aan de Bonenburgersluis bij Heerde worden onder andere verhalen verteld over het graven van het kanaal, de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de landgoederen Vosbergen en De Bonenburg. Van der Stege: "Het schouwpad vormt een natuurlijke wandelroute langs dorpskernen, een variatie van landschappen, sluizen en landgoederen."

Toeristisch fietspad

Over de kade tussen de Grift en het Apeldoorns kanaal is een toeristisch fietspad aangelegd. De `trekschuitroute' tussen Apeldoorn en Hattem is hiermee completer geworden. Molen de Vlijt in Wapenveld is het startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes. In Wapenveld is bovendien een dorpsboulevard gerealiseerd die aansluit op het heringerichte centrum.