VZVZ vertrouwt op goede afloop hoger beroep

vrijdag 11 december 2015 12:57 Binnenland

Dit is een origineel bericht van VZVZ Servicecentrum

Op 11 december 2015 diende voor het Gerechtshof in Arnhem het Hoger Beroep dat de VPHuisartsen (VPH) heeft ingesteld tegen de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). VZVZ ziet de afloop van het hoger beroep met vertrouwen tegemoet.

VZVZ vertrouwt op een goede afloop. Zij baseert zich daarbij op enkele zekerheden. VZVZ voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. De activiteiten van VZVZ zijn in de afgelopen jaren wettelijk getoetst en goed bevonden door de daartoe bevoegde toezichthouders. In 2014 heeft de rechtbank Utrecht VZVZ in eerste aanleg in het gelijk gesteld.

Patient

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) voorziet in een belangrijke behoefte van de leden van VZVZ; ruim 90% van alle eerstelijns zorgverleners in Nederland en bijna alle ziekenhuizen. Zij vertrouwen op de 24/7 beschikbaarheid van medische informatie over patienten die zij moeten behandelen. Wekelijks worden 1 miljoen medische opvragingen verwerkt via het LSP. Daarmee zijn de activiteiten van VZVZ dus ook van groot belang voor de veiligheid van de individuele patient. Inmiddels hebben ruim 9,3 miljoen Nederlanders hun zorgverlener(s) toestemming gegeven hun gegevens beschikbaar te stellen.

Veilig

Niet alleen voldoet VZVZ met het LSP aan geldende wet- en regelgeving op het gebied van toestemmingen en gegevensuitwisseling. Ook op het gebied van beveiliging voldoet het LSP aan alle officiele eisen en normen. Daarmee waarborgt VZVZ zowel de privacy van de patient als de integriteit van het systeem.

*

*

*

*