Bejaarde man overvallen in zijn woning


Bejaarde man overvallen in zijn woning

Laatste update:
12-12-2015 | 08:17

Hengstdijk - Aan de Plevierstraat in Hengstdijk is vrijdagavond een overval gepleegd op een woning. De daders zijn nog voortvluchtig. Heeft u informatie? Bel 0900 8844.

Fors en tenger

De overval vond rond 22.30 uur plaats. Rond 21:30 uur werd er bij de 80-jarige bewoner aangebeld. Toen hij de deur opende drongen twee onbekende en gemaskerde mannen zijn woning binnen. Beide daders droegen een bivakmuts en waren gekleed in donkere, mogelijk blauwe kleding. Een van de
overvallers had een fors, gezet postuur de ander was tenger. Beide hebben een lengte van circa 1.70 tot 1.75 meter. Zij waren in het bezit van een vuurwapen. Niemand raakte gewond. Na de overval liepen de twee mannen weg in de richting van de Vogelweg.

Voortvluchtig

Direct na de melding namen diverse eenheden van de politie strategische punten in om uit te zien naar de daders. Een hondengeleider heeft in de omgeving van de woning met zijn diensthond de omgeving afgezocht. De daders zijn nog voortvluchtig. De politie is gestart met een rechercheonderzoek.

Heeft u iets gezien?

Heeft u de laatste dagen iets bijzonders gezien, wat met deze woningoverval te maken kan hebben? Bel dan naar de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Verdachte situatie? Bel 112

Een woningoverval is een ingrijpende gebeurtenis. De aanpak hiervan heeft dan ook topprioriteit bij de politie.

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto's zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen
risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat daders opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.