Kerstviering Nieuwe Bavo - Leidsevaart, Haarlem

PERSBERICHT

Kerstviering Nieuwe Bavo - Leidsevaart, Haarlem

De kerstviering vindt dit jaar voor het eerst plaats in een verwarmd en gerestaureerd middenschip. Het werk is voor dit doel precies op tijd gereed gekomen. Hiermee doet een noodzakelijk modern stuk comfort zijn intrede waarmee de kathedraal vanaf begin volgend jaar ruimere openingstijden zal kennen en zo de toenemende stroom bezoekers goed te bedienen.

Het programma rond de feestdagen in kerstsferen ziet er als volgt uit:

zaterdag 12 december

19:00 uur Kerstconcert Kathedrale Koor met o.a. het feestelijke Gloria van Vivaldi en een keur van Christmas Carols. Kaarten aan de deur en vooraf te bestellen via: www.bavoconcert.nl

dinsdag 15 december

20:00 Kerstverhaal met zandtekenaar Elze van den Akker en verteller Fred Rosenhart.

zondag 20 december

20:00 uur concert St.John’s College Choir m.m.v. de Bavo Cantorij o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen Kaarten aan de deur en vooraf te bestellen via: www.bavoconcert.nl

woensdag 23 december

20:00 uur Festival Nine Lessons and Carols m.m.v. de Bavo Cantorij

donderdag 24 december

16:30 kinderkerstviering

20:00 en 22:30 uur Nachtmissen

Voor de twee nachtmissen worden toegangsbewijzen uitgegeven. Deze zijn op zondag 13 en 20 december na de viering van 10:00 uur verkrijgbaar.

vrijdag 25 december

10:00 uur Pontificale Hoogmis m.m.v. het Kathedrale Koor

13:30 uur kindje wiegen

De Nieuwe Bavo is verder rond de feestdagen geopend van: woensdag 23 december tot en met zondag 3 januari van 12:00 tot 16:00. In deze periode is er o.a. een dagelijkse rondleiding, kan het KathedraalMuseum worden bezocht. Aan de kinderen is ook gedacht met diverse activiteiten zoals een speelhoek met tekentafel.

Toegang € 4,00 - kinderen € 1,00.

Entree via hoofdportaal aan de westzijde, tussen de torens.

Parkeren kan als vanouds op het Emmaplein - let op: parkeermeters. Voor autobussen is er aparte parkeergelegenheid aan het Bottemanneplein.

Meer informatie: www.nieuwebavo.nl