Kerstbomen omzagen in NP De Hoge Veluwe

maandag 7 december 2015 16:19 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In de weekenden van 12 en 19 december (zowel zaterdag als zondag) kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een eigen kerstboom uitzoeken, omzagen en mee naar huis nemen. Wie op 12 of 13 december naar het Park komt, kan ook genieten van de kerstmarkt op het Marchantplein midden in het Park.

De echte dennenboom

In sommige gezinnen is het al een heuse kersttraditie: zelf een kerstboom omzagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wie de enige echte dennenboom, de grove den, in huis wil hebben, kan terecht in het Park. Op een plek midden in het bos kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, omzagen en meenemen (een boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en uiteindelijk verdwijnen. Een bijkomend voordeel van de echte dennenboom: de grove den behoudt zijn naalden langer dan een spar.

Hoe werkt het?

Geinteresseerden kunnen zich melden bij het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Van daaruit wordt men verwezen naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk en erwtensoep voor de harde werkers. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park dient betaald te worden.

Kerstmarkt

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van uw kerstboom met een bezoek aan de kerstmarkt op 12 en 13 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Beide dagen is het mogelijk een tochtje met een huifkar door het Park te maken. Op zaterdag 12 december is Slagerij Ter Weele, huisslager van het Park, aanwezig om wild uit het Park te bereiden. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en ze kunnen op de foto met twee heuse alpaca's. Op zondag is er een kleine kinderboerderij.

Praktische informatie kerstboom zagen:

Data: 12, 13, 19 en 20 december 2015

Locatie: melden bij Bezoekerscentrum

Tijdstip: 10.00 - 15.00 uur

Prijs: gratis (excl. entree Park)

Info: www.hogeveluwe.nl

Praktische informatie kerstmarkt:

Datum: 12 en 13 december 2015

Tijdstip: 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Marchantplein, in het centrum van het Park

Kosten: gratis (exclusief entree Park)

www.hogeveluwe.nl

*

*

*

*