koninklijke onderscheiding inwoner van Bronckhorst

Burgemeester Marianne Besselink reikt mevrouw E. Bracht uit Baak koninklijke onderscheiding uit op 12 december a.s.

Uit handen van burgemeester Marianne Besselink ontvangt mevrouw E. Bracht uit Baak op 12 december 2015 tijdens de vrijwilligersdag van patiëntenvereniging Leven met Blaas- of nierkanker in het Grachtenatelier, werfkelder 207, Oude Gracht 207 in Utrecht een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt om ca. 12.30 uur.

Mevrouw E. Bracht maakt en maakte zich op diverse manieren verdienstelijk voor de plaatselijke samenleving. O.a.:

1975-1985 lid van de onderwijsontwikkelingscommissie die zorgdroeg voor de herstructurering van het toenmalige Middelbaar Sociaal Pedagogisch Onderwijs en het Middelbaar Huishoud- en Nijverheidsonderwijs

1986-2006 lid van de landelijke herstructureringscommissie in het gezondheidsonderwijs (ontwikkeling beroeps- en opleidingsprofielen)

1999-2014 lid raad van toezicht Ouderenzorg Sutfene in Zutphen 2010-heden voorzitter patiëntenvereniging Leven met Blaas- of nierkanker in Utrecht

2010-heden lid Patiënten Advies Commissie KWF Kankerbestrijding in Amsterdam

2010-heden afgevaardigde bij patiëntenorganisatie Levenmetkanker in Utrecht (samenwerkingsverband van 21 kankerpatiëntenorganisaties)

Daarnaast heeft mevrouw Bracht zich in de afgelopen jaren ook onder meer ingezet als bestuurslid voor verzorgingshuis ’s Heerensteen in Zutphen, lid van de Raad van de Kinderbescherming en de medezeggenschapsraad van haar werkgever ROC Aventus in Apeldoorn. Voor een deel van haar verdiensten ontving zij in 2014 de Akkie Hofsteeprijs van Zorgbelang Groningen.

Het mag duidelijk zijn dat zij zich hiermee geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van haar activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor het bovenstaande geldt een embargo tot en met 12 december 2015 13.30 uur!

Als persrelatie bent u van harte welkom om tijdens de uitreiking van de onderscheiding op 12 december aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 10 december 2015