Bernlef prijs naar Noardewyn live

Het Omrop Fryslan programma Noardewyn live is de winnaar van de Bernlef prijs 2015. De vakjury koos voor Noardewyn live `omdat de jury veel waarde hecht aan het grote publieksbereik. Het programma is daarin uniek als het gaat om het bedienen van de breedtesport van Fries muzikaal talent.

Noardewyn live draagt actief bij aan het verspreiden van Friese muziek en zorgt daarmee voor een gezond en levendige popcultuur in de provincie, waarbij niet alleen Friese artiesten, maar juist ook de Friese taal positief bevorderd wordt'.

Gedeputeerde Sander de Rouwe reikte de prijs zaterdag 12 december uit in popcentrum Neushoorn in Leeuwarden tijdens de Friese Popawards. De winnaar ontving een cheque van 1.500,- euro.

De jury

De Bernlef prijs van de provincie Fryslan wordt ieder jaar uitgereikt. De provincie wil met deze prijs de Friese taal in de popcultuur een stimulans geven. De jury bestond dit jaar uit Edwin Zwaagman, Eva van Netten, Janpier Brands, Paul Giesen, Peter Reen, Sjouke Nauta, Sjors Kiwiet, Titus van 't Veer, Willem de Vries, Willo de Bildt en Peter Dijkstra.