Schouwen-Duiveland kiest de meest verantwoorde ondernemer


Inwoners van Schouwen-Duiveland geven massaal gehoor aan de oproep om te stemmen op een van de genomineerden voor de MVO-prijs Schouwen-Duiveland. In de eerste negen dagen werden ruim 800 stemmen uitgebracht.

logo gemeente S-D logo rabobank logo switch



De voorlopige top drie bestaat uit Saman Groep, Afval Service Zeeland, TonS Mosterd en Heerlijkheden. Iedereen die zich betrokken voelt bij Schouwen-Duiveland kan tot 18 januari 2016 stemmen op zijn of haar favoriete ondernemer via www.mvoprijs.nl.

Een vakjury, bestaande uit Nini Soeters-Schot, Bram Bierens en Aart de Zeeuw, selecteerde zes genomineerden op de balans tussen people, planet en profit. Ook keek de jury naar innovatiekracht, impact en uitstraling in de branche. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan naar de finale. De
winnaar van de MVO-prijs Schouwen-Duiveland wordt in het voorjaar van 2016 bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de OSD.

Naast de reeds genoemde genomineerden doen ook mee: Habo Hoveniers, Manege Balans centrum voor dressuur therapie en zorg en MienDomus.

Achtergrondinformatie

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig zijn, zich makkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Bovendien zijn ze veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor
bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

De MVO-prijs Schouwen-Duiveland is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, Rabobank Oosterschelde en Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.





Deel deze pagina op:

* Twitter Twitter
* Facebook Facebook
* del.icio.us del.icio.us
* Hyves Hyves
* LinkedIn LinkedIn
* Digg Digg
* Google Bookmark Google Bookmarks