Woninginbrekers aangehouden


Woninginbrekers aangehouden

Laatste update:
14-12-2015 | 11:02

Almere - De politie heeft donderdag 10 december twee personen gearresteerd die verdacht worden van het plegen van een woninginbraak.

Tussen vrijdag 27 november en zondag 29 november vond bij een woning aan de Groep Meelhuysenstraat een woninginbraak plaats. De verdachten hebben vermoedelijk eerst voorverkend en, bij afwezigheid van de bewoners, een raam geforceerd. Bij de voorverkenning werden er stokjes geplaatst in de
opening tussen het kozijn en de deur. Aan de hand daarvan stelden de inbrekers vast of de bewoners afwezig waren. Deze methode werd al eerder belicht door de politie in een facebookbericht.



Onderzoek leidt naar verdachten

Eenmaal binnen slaagden de inbrekers erin om een groot aantal spullen buit te maken. De politie stelde een buurtonderzoek in en informeerde de specialisten van de Forensische Opsporing. Uit deze onderzoeken kwamen de verdachten naar voren. Zij zijn in de vroege ochtend van donderdag 10
december aangehouden in hun woningen. Aansluitend werd er in beide woningen onderzoek gedaan waarbij een aantal van de gestolen goederen werden aangetroffen en in beslag genomen.

Politie zet onderzoek voort

De verdachten, 18-jarige inwoners van Almere, zijn ingesloten en voorgeleid bij justitie. De politie onderzoekt hun betrokkenheid, en het mogelijke aandeel van andere verdachten, bij andere woninginbraken.