Missionair Oogpunt: Kwetsbare Kerst - Protestantse Kerk Nederland


14 december 2015

Het kwaad lijkt oppermachtig. Maar als je in een pikdonkere kamer een kaars aansteekt, maakt dat een wereld van verschil.

Pagina-inhoud

*Kerst vieren in een chaotische wereld: het is kwetsbaar. We steken kaarsen aan, een voor een. We gaan naar de kerk, we zingen. We horen woorden, er klinkt een Woord. Het kan allemaal worden weggemaaid met een kalashnikov. Het kwaad lijkt oppermachtig. Het goede en het schone is per definitie
kwetsbaar.

En toch: als je in een pikdonkere kamer een kaars aansteekt, maakt dat een wereld van verschil. Als je samen zingt kunnen gevangenisdeuren openspringen. Middenin onze chaos-wereld klinkt een Woord: het grote verhaal van God, die zichtbaar en tastbaar wordt in Jezus. Kwetsbaar als een kind.
Maar we geloven tegen de klippen op dat daar de weg naar het goede leven te vinden is. Het kwetsbare goede overwint alle duisternis.

Als je toch adventskaarsen aansteekt: zet ze eens in de vensterbank, als teken van hoop. Of, idee van ds. Rebecca Onderstal: steek eens een lichtje aan en zet het buiten neer, zomaar ergens voor de gelukkige vinder: http://www.zininwijkbijduurstede.nl/deel-het-licht-doe-je-mee/

Ds. Nynke Dijkstra-Algra

Beleidsmedewerker Missionair Werk
'Missionair oogpunt' is een korte column, geschreven door verschillende auteurs met een missionair specialisme.

>Meer Missionair Nieuws