Filegevaar voor wintersporters door grenscontroles


14 december 2015, 11:58

Nederlanders die deze kerstvakantie naar Oostenrijk reizen moeten rekening houden met wachtrijen aan de Duits/Oostenrijkse grens. Op de heenweg is er niks aan de hand, maar de terugweg kan door verscherpte grenscontroles problematisch verlopen.

Vooral op de snelwegen tussen Oostenrijk en Muenchen worden lange wachtrijen verwacht. De combinatie van veel vakantieverkeer dat de grens oversteekt en grenscontrole is funest. Op de grenzen bij Kufstein (A93) en Salzburg (A8) houdt de VID op de drukste momenten rekening met vertragingen die
oplopen tot ruim een uur. Ook op de A7 bij Fuessen is er vertraging. In de nacht is de vertraging minimaal, zo leert de ervaring sinds de invoering van de verscherpte controles.

Frankrijk: kies route via Luxemburg

Wintersporters die naar Frankrijk afzakken kunnen files vermijden. De VID adviseert hen de route via Luxemburg (A31). Dit is voor veel Nederlanders sowieso al de beste route. Afgelopen weekend werd de grenscontrole daar veel eerder verwacht plots opgeheven. Nederlanders die toch voor routes
via Lille kiezen komen overdag in grensfiles terecht. De afgelopen weken liep de wachttijd bij de grenzen van Rekkem en Hensies soms op tot dik twee uur.

De sneeuwcondities in de Alpen zijn overigens bar slecht. Daarover hier meer.

Foto: (c) VID