Drukte op wegen naar wintersport


14 december 2015, 12:23

Wintersporters die de komende weekenden afreizen naar de Alpenlanden moeten rekening houden met files. Vooral wintersporters die op vrijdagmiddag of zaterdag afreizen komen in de file.

De grootste drukte op de Europese wegen wordt eind volgende week verwacht. Voor aankomend weekend geldt nog code oranje. Volgende week vrijdag geven de Fransen code rood. De Oostenrijkers en Zwitsers verwachten de grootste drukte op zaterdag, want dan geldt er in beide landen code rood.

Duitsland/Zwitserland/Oostenrijk

In Duitsland ontstaat traditioneel de grootste drukte op de routes tussen Munchen en Oostenrijk. Vooral de Ringweg Munchen, de A8 en A93 richting Oostenrijk raken overbelast. Zowel aankomende vrijdag/zaterdag en volgend weekend ontstaan files. In Zwitserland en Oostenrijk wordt de grootste
drukte volgend weekend verwacht. Terugkerende wintersporters uit Oostenrijk moeten rekening houden met lange wachttijden door grenscontroles.

Frankrijk

In Frankrijk zijn de A40 (Macon-Chamonix) en A43 (Lyon-Chambery) veruit de drukste wintersportsnelwegen. Ook de N90 richting het zeer populaire skigebied Les Trois Vallees loopt altijd helemaal vast. Hier kan de wachttijd enkele uren bedragen. De VID adviseert Nederlanders de route via
Luxemburg (A31) te kiezen. Op andere routes (via Lille) is de kans op files door grenscontrole te groot.

Foto: (c) VID