Brummen Scoort bij ondernemersontbijt


11 december 2015

Afgelopen vrijdag schoven meer dan 25 ondernemers aan voor het eerste Brummense ondernemersontbijt. De tafels waren gedekt bij Ferrocal, specialist in lucht- en ventilatiekanelen. Ook burgemeester Alex van Hedel en wethouders Luuk Tuiten en Koos Paauw aten een broodje mee.

Sociaal ondernemerschap

Het ondernemersontbijt stond in het teken van Brummen Scoort. Dit project wil sociaal ondernemerschap stimuleren en nieuwe arbeidsplaatsen creeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij gastheer Ronald Smit van Ferrocal zijn bijvoorbeeld acht mensen aan het werk die moeilijk een
baan konden vinden. Twee van hen, Eric en Tim, deelden hun ervaringen tijdens het ontbijt. "Ik vind het leuk om bij Ferrocal te werken", vertelde Eric. "We worden hier geaccepteerd zoals we zijn. Dat is fijn, want we zijn niet gek!"

Vervolg

De aanwezige ondernemers waren enthousiast over het ontbijt en hadden volop gespreksstof. Na afloop gaf directeur Ronald Smit nog een rondleiding door zijn bedrijf. Zo was het eerste Brummense ondernemersontbijt een geslaagde start van de dag. Dit initiatief krijgt dan ook zeker een vervolg.