Wilt u een bijdrage uit onze regelingen voor mensen met een laag ink..


De gemeente Hellendoorn heeft een aantal financiele regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Als u er dit jaar gebruik van wilt maken, kunt u nog tot en met 31 december een aanvraag indienen.

Rondkomen met een laag inkomen is niet gemakkelijk. Om u de kans te geven toch aan bepaalde dingen mee te doen, zijn er de zogeheten minimaregelingen. Dat zijn potjes met geld, waar u een beroep op kunt doen als u bijzondere uitgaven heeft.



We zetten de mogelijkheden nog even voor u op een rijtje:



. Het declaratiefonds: bedoeld voor uitgaven op het gebied van sport, cultuur en vorming (bijvoorbeeld contributies voor verenigingen, NS kortingskaart of een krantenabonnement.

. Het school-en verenigingenfonds: bedoeld om kinderen mee te laten doen aan schoolactiviteiten, aan het verenigingsleven en aan culturele activiteiten.



. Stichting Hulpfonds Hellendoorn: voor een vergoeding voor een grote huishoudelijke aanschaf kunt u een beroep doen op het Hulpfonds. Eerder was het fonds voor duurzame gebruiksgoederen ondergebracht bij de minimaregelingen van de gemeente. Vanaf 1 januari 2015 mag de gemeente geen
vergoedingen meer betalen. Het Hulpfonds Hellendoorn heeft deze taak op zich genomen.



Vraag op tijd aan!

Wilt u nog in aanmerking komen voor een vergoeding van kosten die u in 2015 heeft gemaakt, dan dient u voor 1 januari 2016 een aanvraag in. Alle aanvragen voor kosten uit het jaar 2015 die na 31 december 2015 binnen komen, kunnen we helaas niet meer behandelen.



Meer weten?
Het aanvraagformulier vindt u www.hellendoorn.nl/werk-ondernemen/werk-inkomen/minimaregelingen/. Voor meer informatie over de minimaregelingen en voor aanvraagformulieren kunt u bellen met het loket Welzijn inkomen en zorg in het Huis voor Cultuur en Bestuur: (0548) 63 02 15 of mailen:
wiz@hellendoorn.nl

Als u meer wilt weten over de vergoeding voor duurzame gebruiksgoederen, kunt u kijken op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl , bellen met 06-17007361 of e-mailen: hulpfondsgebruiksgoederen@outlook.com.