Werknemers Alutech staken 48 uur voor nieuwe cao


* 14-12-2015
* Erwin Albrecht
* 0

De werknemers van Alutech in Katwijk leggen vanaf zondagavond 23.00 uur voor 48 uur het werk neer, voor een nieuwe Metalektro-cao. FNV-bestuurder Leontien Steltenpool: "Wij vragen echt geen gouden bergen. We willen nu de economie weer aantrekt een fatsoenlijke loonsverhoging en zeggenschap
over de werktijden."

Steltenpool: "De werkgevers geven niet thuis. Sterker nog, voor het eerst in jaren kan er voor de werknemers van Alutech zelfs geen banketstaaf af. Daarom krijgt elke actievoerder er een van de bonden."

Zeven maanden zonder cao

Werkgeversorganisatie FME heeft het eindbod weliswaar van tafel gehaald, maar het is volstrekt onduidelijk wat zij wel bieden. Inmiddels zitten de werknemers in de Metalektro al ruim zeven maanden zonder cao.

Gerard van der Molen, bestuurder van CNV Vakmensen: "Het gaat goed in de Metalektro en ook met Alutech. Er is op dit moment zoveel werk dat de mensen continu moeten overwerken. Het is daarom onbegrijpelijk waarom de mensen inmiddels al ruim zeven maanden moeten wachten op een nieuwe cao. Met
deze actie bij Alutech, een staking van 48 uur dit keer, geven we een duidelijk signaal af: er moet snel een nieuwe cao komen voor de werknemers in de Metalektro. Met afspraken over scholing, meer zeggenschap over roosters en werktijden en een goede loonsverhoging."

Priveleven

Ondanks een aantrekkende economie profiteren de werknemers in de Metalektro hier niet van mee. Daarnaast willen de werknemers dat er een eind komt aan de doorgeschoten flexibilisering, waardoor het priveleven van de werknemers steeds meer in de knel komt.