Gewijzigde ophaaldagen afval


Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag wordt er geen afval opgehaald. Het restafval, GFT-afval en plastic wordt op een andere dag opgehaald. De ophaaldag van het oud papier wordt niet ingehaald.

In plaats van 1e Kerstdag wordt de grijze container geleegd op zaterdag 19 december. Dit geldt voor de wijken Brandevoort, Mierlo Hout en Houtsdonk. Op Nieuwjaarsdag wordt er ook geen afval opgehaald. Het GFT-afval en het plastic worden opgehaald op zaterdag 2 januari. Dit geldt het roze deel
op het inzamelschema 2016 (afvalkalender), dus Brandevoort, Mierlo Hout en Houtsdonk.

Inzameltijdstip

Zorgt u ervoor dat de container en het plastic voor 7.30 uur aan de straat staan, om te voorkomen dat u te laat bent. In verband met het te verwachte geringe aanbod, zal de inzameldienst waarschijnlijk op een eerder tijdstip in uw straat inzamelen dan normaal.

Voorkom vandalisme

Helaas komt het in de dagen rondom de jaarwisseling regelmatig voor dat containers e.d. worden opgeblazen door vuurwerk. Zorg er daarom voor dat u uw container zo snel mogelijk na het legen weer binnenhaalt.

Oud papier

De ophaaldag van het oud papier wordt niet ingehaald (Ashorst 1e Kerstdag en Kroon-Krollaan Nieuwjaarsdag vervallen). U kunt wachten tot de volgende ophaalronde over twee weken. Als u veel papier heeft, kunt u dit wegbrengen naar de Kringloopwinkel (Noorddijk 2) of de Milieustraat (Gerstdijk
1).