SIGRA - ZWplus


14-12-15
SIGRA - ZWplus

Per 1 januari 2016 sluit ZWplus als zelfstandig cluster aan bij SIGRA. ZWplus (Zorg en Welzijn plus) is de werkgeversorganisatie van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Noord-Holland Noord. Sinds 2010 werken zij binnen ZWplus verband samen op thema's op het gebied van arbeidsmarktbeleid.
Dertien instellingen zijn lid, met in totaal ruim 34.000 medewerkers. Met de komst van ZWplus ondersteunt SIGRA drie (sub)regio's: Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord.

Duurzaam en bovenregionaal

Arbeidsmarktvraagstukken zijn al lang geen lokale vraagstukken meer. Veel medewerkers `pendelen' dagelijks naar een andere (sub)regio dan waar ze wonen. De bereidheid tot reizen neemt toe, onder andere door woonvoorkeuren en door de toename van het aantal tweeverdieners. Ook het nieuwe werken
en technologische ontwikkelingen maken dat arbeidspotentieel regionaal is. Daarnaast hebben onderwijsinstellingen vaak een regionaal adherentiegebied; leerlingen komen vanuit de gehele regio naar de onderwijslocaties. Verbinding en samenwerking op regionaal niveau is daarom essentieel. Met de
aansluiting van ZWplus kunnen, zonder de regionale identiteiten uit het oog te verliezen, arbeidsmarktvraagstukken op een duurzame manier bovenregionaal worden opgepakt.

De leden van ZWplus zijn actief in de VVT, GH en Welzijn:

* Actiezorg
* De Waerden
* De Zorgcirkel
* Esdege Reigersdaal
* Evean
* Leekerweide
* MEE Noordwest Holland
* Omring
* Philadelphia
* Stichting NiKo
* Viva! Zorggroep
* Wilgaerden
* Woonzorggroep Samen

Kijk voor meer informatie op www.zwplus.nl

* Email this pagina