Nestelaar: muzikale theaterroute over thuisgevoel

Leiden, 24 november 2015

PERSBERICHT

Nestelaar: muzikale theaterroute over thuisgevoel

Is het de geur van stoofpot uit de keuken die maakt dat we ons thuis voelen? De plaatjes die we draaien als we alleen zijn? Of de mensen die we in ons huis ontvangen? En hoe maak je als nieuwkomer van een onbekende plek een warm nest?

Na het rondreizen door Slaaghwijk (2013), De Mors (2014) en De Kooi (2015) komt De Atlas van PS|theater nu ‘thuis’. PS|theater vestigde zich dit voorjaar zelf in de Pieterswijk in Leiden. Nu zoekt het stadsgezelschap in de oudste wijk van de stad naar het thuisgevoel. Studenten, expats, onvervalste Leidenaren en hofjesbewoners maken hier, soms voor korte tijd, hun thuis.

Theatermakers Tijs Huys, Rian Evers en Eva Mathijssen verbleven een maand lang met De Atlas, de tot theater en huiskamer omgebouwde bouwkeet van PS|theater, in de Pieterswijk in Leiden en verzamelden verhalen over het thuisgevoel.

Tijdens dit proces drong de actualiteit zich op. De theatermakers bezochten de opvangcentra voor vluchtelingen in de Leidse regio en maakten zo kennis met verhalen over het niet-vanzelfsprekende thuis. Zowel deze verhalen als de ontmoetingen met wijkbewoners krijgen een plek in Nestelaar, een muzikale theaterroute in en over de wijk die in december speelt. Ga mee en ontdek het thuis achter al die uiteenlopende voordeuren.

Nestelaar is te zien van maandag 14 t/m woensdag 23 december om 19:30 (start: PS|huis, Raamsteeg 2a, Leiden). Kaarten voor Nestelaar zijn te reserveren via publiciteit@pstheater.nl en kosten 12,50 euro. Bewoners van de Pieterswijk (postcode 2311) betalen slechts 7,50 euro.