Inloopavond over plannen Programma Stroomlijn bij Voorst en Deventer | Rijkswaterstaat

Inloopavond over plannen Programma Stroomlijn bij Voorst en Deventer

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 27 november 2015- Laatste update: 27 november 2015 09:26 uur

Rijkswaterstaat werkt voortdurend aan het veiliger maken en houden van ons rivierengebied tegen overstromingen. Bij meerdere uiterwaarden langs de IJssel is het nodig om de doorstroming van de rivier bij hoogwater te bevorderen door een deel van de begroeiing te verwijderen. Geinteresseerden krijgen op 14 december tijdens een inloopavond meer te horen over de plannen in de gemeente Voorst en Deventer.

De inloopavond wordt gehouden op:

Datum: maandag 14 december 2015

Locatie: Deventer Buitensocieteit & Bowling de Worp, Twelloseweg 1a, Steenenkamer

Tijd: Inloop om 19.00 uur, start 19.15 uur, einde 21:30 uur.

Na een korte plenaire toelichting kunt u uw vragen stellen over het Programma Stroomlijn en de uitwerking daarvan voor deze uiterwaarden. De verschillende specialisten van Rijkswaterstaat en Courant beantwoorden uw vragen graag.

Programma Stroomlijn

De inloopavond vindt plaats in het kader van het Programma Stroomlijn. In 5 deelgebieden werken we aan betere doorstroming van rivieren. We doen dit door begroeiing in uiterwaarden weg te halen. Zo kan het vele rivierwater ook via de uiterwaarden ongehinderd naar zee stromen. Er worden alleen bomen en struiken verwijderd, daar waar de rivier bij hoogwater het hardste stroomt (de stroombaan). Bij het verwijderen van de begroeiing wordt rekening gehouden met cultuurhistorische waarden en de bijzondere planten en dieren in het gebied.

Meer informatie vindt u op onze projectpagina Programma Stroomlijn.