Heijmans verwerft Integraal Beheer Contract Belastingdienst

Het Rijksvastgoedbedrijf en Heijmans hebben een Integraal Beheer Contract (IBC) gesloten voor beheer en onderhoud van datacenters en kantoren op vijf locaties van de Belastingdienst in Apeldoorn. Het gaat om een prestatiecontract met een looptijd van 10 jaar en een optie tot verlenging van 5 jaar en een contractwaarde van ruim EUR 25 miljoen. Heijmans is met ingang van 1 januari 2016 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de vijf locaties.

Heijmans is geselecteerd op basis van Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Anders dan bij traditionele aanbestedingen schreef het Rijksvastgoedbedrijf voor de opdracht in Apeldoorn geen oplossingen voor, maar vroeg om de deskundigheid van de markt. Heijmans en het Rijksvastgoedbedrijf trekken in deze opdracht gezamenlijk op in de ontwikkeling en uitvoering van integrale beheercontracten. In het prestatiecontract is onder meer vastgelegd dat een optimale gebruikerskwaliteit en beschikbaarheid van de datacenters gegarandeerd moet worden. Het betekent dat Heijmans in overleg met het Rijksvastgoedbedrijf en de Belastingdienst uiteenlopende beheer- en onderhoudswerkzaamheden verricht op bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak. Ook adviseert Heijmans het Rijksvastgoedbedrijf en Belastingdienst over beheer en onderhoud van de locaties, die een gezamenlijke vloeroppervlakte hebben van ca.167.000 m2.

Op dit moment voert Heijmans vergelijkbare prestatiecontracten uit voor de Belastingdienst in Rotterdam en de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. De kennis die daar wordt opgedaan, gebruikt Heijmans voor de nieuwe opdracht in Apeldoorn.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, Belgie en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 6.800 medewerkers en ruim EUR 900 miljoen omzet over de eerste helft van 2015, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.