CEO Ger van Jeveren verlaat Fagron

Raad van bestuur benoemt Hans Stols tot opvolger

Gereglementeerde informatie Waregem (Belgie)/Rotterdam (Nederland)[1], 14 december 2015

In aansluiting op het persbericht van 30 november 2015 heeft de raad van bestuur de diverse strategische richtingen voor Fagron verder geanalyseerd. De raad van bestuur heeft besloten om geen prioriteit meer te geven aan een overnametraject en zich volledig te concentreren op haar gesprekken met financieringsbanken en een mogelijke publieke of private kapitaalverhoging. De gesprekken met de banken over de financiering verlopen constructief en Fagron verwacht hierover op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen.

Huidig CEO Ger van Jeveren heeft als gevolg van de uitkomst van de strategische analyse zijn mandaat ter beschikking gesteld en treedt per direct af als gedelegeerd bestuurder en CEO van Fagron. De raad van bestuur heeft unaniem besloten om, op advies van het benoemings- en remuneratiecomite, de heer Hans Stols, onafhankelijk bestuurder van Fagron, met onmiddellijke ingang tot CEO te benoemen. Het curriculum vitae van de heer Stols is als bijlage aan dit persbericht toegevoegd.

Robert Peek, voorzitter raad van bestuur van Fagron: "De heer Van Jeveren heeft Fagron in 1990 opgericht en heeft vanuit een duidelijke visie en strategie een speler van wereldformaat gecreeerd die momenteel actief is in 32 landen op vijf continenten. De raad van bestuur en alle medewerkers van Fagron zijn Ger uitermate dankbaar voor zijn nimmer aflatende betrokkenheid en inspanningen voor Fagron en voor alle patienten wereldwijd die baat hebben bij magistrale bereidingen. De raad van bestuur wenst zijn opvolger, de heer Hans Stols, veel succes als nieuwe CEO van Fagron."

Hans Stols, CEO van Fagron: "De leidende marktposities, de hooggekwalificeerde medewerkers, de innovatiekracht, de gestroomlijnde organisatie en een toenemende vraag naar tailormade medicatie vormen een belangrijk fundament voor de verdere groei van Fagron. Het vertrouwen van onze aandeelhouders, investeerders en financiers is op dit moment echter mijn belangrijkste prioriteit. De gesprekken met onze banken en investeerders over onze financiering verlopen constructief. Ik verwacht dan ook dat we de markt op korte termijn nader kunnen informeren".

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de laatste prevaleren.