Hanita van der Schaaf ontvangt Stenden Master Award 2015

Hanita van der Schaaf ontvangt Stenden Master Award 2015

Hanita van der Schaaf, hoofd Hospitality & Tourism van de stichting die Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 opzet, heeft de jaarlijkse Stenden Master Award ontvangen. De 41-jarige kreeg de bijbehorende plaquette afgelopen vrijdag toegekend in het auditorium van Stenden University.

Van der Schaaf ontving de award vanwege haar bijdrage aan de internationale opleiding Tourism Management. Ze geeft regelmatig gastcolleges en begeleidt namens CH2018 studenten die middels een stage of minor schoolopdrachten uitvoeren. Ze speelt een voorname rol bij de ontwikkeling van het European Tourism Future Institute (EFTI), het kennisinstituut waarmee Stenden zich in de top van de internationale toeristische studies wil vestigen.

Kwaliteit borgen

Ook haar aanwezigheid in de accreditatiecommissie, die de kwaliteit van de opleiding moet waarborgen, telde zwaar mee. Hanny Kadijk, met Sjoerd Gehrels hoofdverantwoordelijk binnen de opleiding, roemde haar gedrevenheid: "Hanita toont keer op keer haar warme hart voor Friesland en het toerisme. Hanita is een voorbeeld van een inspirerende en vakbekwame professional. Iemand met doorzettingsvermogen, enthousiasme, kennis, humor en commitment.*

Twee keer knipperen

Hanita van der Schaaf behaalde zelf ook haar *Master in Tourism Management* en was vrijdag eregast op de jaarlijkse Graduation Ceremony, waar dertig internationale studenten hun diploma kregen. Ze refereerde aan haar eigen periode op school en benadrukte dat de studenten vooral moeten genieten: "Want je knippert twee keer met de ogen en het is voorbij*

Na het afronden van haar studie was Hanita van der Schaaf werkzaam als toeristisch strateeg bij onder andere de Provincie Frysln en Bureau Vandertuuk. Ze werd marketing manager bij Merk Frysln en was interim-directeur bij Beleef Friesland. In november 2014 trad ze in dienst bij Leeuwarden-Frysln 2018 als Hoofd Marketing en Communicatie. Sinds kort is verantwoordelijk voor Hospitality & Tourism.