Next Nature Network lanceert WiFi Angels App

maandag 14 december 2015 11:19 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Next Nature Network

De WiFi Angels App is een audio applicatie voor de smartphone waarin gezang van engelen wordt gekoppeld aan de WiFi-netwerken in de omgeving. Naar mate de hoeveelheid WiFi-straling toeneemt, neemt ook het gezang van de engelen toe. Het doel van de app is om de WiFi netwerken in de omgeving ervaarbaar te maken en mensen op zintuiglijke wijze bewust te maken van de elektromagnetische straling en technologie om hen heen.

Verschillende 'soundscapes'

De app is zo geprogrammeerd dat deze de WiFi netwerken in de omgeving meet en deze omzet in interactieve audio. Verschillende omgevingen geven verschillende 'soundscapes'. Onderweg kan een kakofonie aan engelengezang veranderen in een enkele zingende engel zodra er minder WiFi-netwerken aanwezig zijn. De muziek is gecomponeerd door Machinefabriek, met zang van Edita Karkoschka. Machinefabriek is een alias van muzikant/geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt.

Android

De app is vanaf vandaag gratis te verkrijgen in de Google Play Store. De app is enkel te verkrijgen voor Android gebruikers, aangezien Apple iOS geen toestemming verleent voor de metingen die nodig zijn om de app te laten functioneren.

Next Nature Network

De Wifi Angel App is een project van Next Nature Network (NNN). NNN is een nieuwe natuurbeweging in Nederland, die mensen aanspoort om opnieuw en anders naar onze natuur te kijken. Traditionele natuurorganisaties hebben een te romantisch beeld van ongerepte natuur. Next Nature Network gelooft dat we zo worden omringd door technologie dat het onze nieuwe natuur is geworden. Met prikkelende producten, publicaties, expo's en evenementen wil Next Nature Network discussies over onderwerpen als nanotechnologie, geprint voedsel, levende steden en robot aanjagen. Op www.nextnature.nl bestaat de mogelijkheid om lid te worden van het Next Nature Network; in ruil voor een prikkelend product wordt het gedachtegoed ondersteund.

*

*

*

*