In Memoriam: Marleen de Pater-van der Meer

14/12/2015

In Memoriam: Marleen de Pater-van der Meer

Categorie: Partijnieuws

Het CDA is bedroefd door het overlijden van oud-Tweede Kamerlid Marleen de Pater- van der Meer. De Pater-van der Meer was Kamerlid van 2001 tot 2010. Daarvoor was zij jarenlang actief in de gemeentepolitiek van Zutphen, eerst als raadslid, later als wethouder en loco-burgemeester. Vanaf 2010 was zij waarnemend burgemeester van Muiden. Op 16 juni 2010 werd zij voor haar activiteiten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"Marleen was een hartelijk en zeer gedreven Kamerlid. Zij is tot het laatst actief geweest voor de publieke zaak en haar partij", zegt Ruth Peetoom in een reactie op het overlijden. "Het CDA is Marleen de Pater-van der Meer zeer dankbaar voor het vele werk dat zij voor ons land en voor het CDA heeft verricht".

De Pater-Van der Meer heeft zich in haar periode als Kamerlid onder meer sterk gemaakt voor het bestrijden van mensenhandel en ze nam het initiatief voor de ophoging van de prostitutieleeftijd.

Marleen de Pater-van der Meer werd 65 jaar. Het bestuur van het CDA en de CDA-Tweede Kamerfractie wensen haar kinderen, kleinkinderen en anderen die haar lief waren, veel sterkte bij het dragen van dit verlies.