Ondersteuning regionale transfercentra verlengd tot oktober 2016

De ondersteuning van de regionale transfercentra door het sectorplan PO is verlengd tot 1 oktober 2016. Hierdoor kunnen de tien regio's die een subsidieaanvraag voor het opzetten van een regionaal transfercentrum hebben ingediend een half jaar langer gebruikmaken van ondersteuning en advies.

Oorspronkelijk liep het sectorplan PO in april 2016 af. Het Arbeidsmarktplatform PO, het Vervangingsfonds en het Participatiefonds vinden het belangrijk dat alle regio's, ook die later gestart zijn, evenveel ondersteuning ontvangen bij het lanceren van hun transfercentrum. Inmiddels zijn drie regionale transfercentra gestart in Zeeland, Groningen en Zuid-Limburg. Vanaf januari beginnen de schoolbesturen in de regio's Noord Holland Zuid, Utrecht en Noor-Brabant Oost met hun regionale transfercentrum. Vier andere regio's zijn in de voorbereidende fase.

De Regeling regionale transfercentra is een van de maatregelen van het sectorplan PO, een initiatief van de sociale partners in het primair onderwijs dat tot doel heeft gedurende twee jaar werkgevers te ondersteunen, werkbehoud voor (boventallige) leraren te realiseren en instroom van jonge leerkrachten te bevorderen. De regionale transfercentra zijn samenwerkingsverbanden van schoolbesturen voor het oplossen van vraagstukken die betrekking hebben op het behoud en de inzet van medewerkers. Ook kunnen de schoolbesturen samen, met cofinanciering van het sectorplan, de vervanging in hun regio organiseren.