Verdere uitbreiding van Western Union in vier Europese landen met diensten voor online overschrijven via WU.com

SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- De Western Union Company (NYSE:WU), toonaangevend op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten, kondigde vandaag de introductie aan van nieuwe transactionele websites in Bulgarije, Kroatie, Roemenie en Slovenie. Met deze nieuwe toevoegingen heeft Western Union nu online transactionele diensten in 33 landen, waardoor consumenten geld kunnen sturen naar meer dan 200 landen en gebieden.

"Western Union blijft de groei van haar online transactionele netwerk wereldwijd voortzetten", aldus Khalid Fellahi, senior vicepresident en algemeen directeur van Western Union. 'Vanuit deze basis geloven wij dat we zeer concurrerend zijn en een sterke waardepropositie en wereldwijde schaal bieden'.

Consumenten in deze landen kunnen nu snel, gemakkelijk en betrouwbaar Western Union Money Transfer ^(R) -transacties uitvoeren door gewoon een bezoek te brengen aan de website of aan agentschappen in het land:

* Bulgarije: www.wu.com/bg

* Kroatie: www.wu.com/hr

* Roemenie: www.wu.com/ro

* Slovenie: www.wu.com/si

Dit jaar alleen al heeft het bedrijf geintroduceerd: negen nieuwe online transactionele websites; nieuwe introductie van mobiele geldoverdracht met MTN in Rwanda en de Ivoorkust alsmede met Tigo in Rwanda; nieuwe verbindingen met geldautomaten in Polen; nieuwe zelfbedieningskiosken met WHSmith in het V.K., en nieuwe op kaart en geldautomaat-gebaseerde ontvangstdiensten door middel van MasterCard in Roemenie.

Bovendien heeft het bedrijf net afgelopen week een nieuwe mobiele applicatie ('app') geintroduceerd in Frankrijk. Klanten in Frankrijk kunnen nu geld versturen door middel van diverse apparaten, waaronder Android en iOS, naar meer dan 200 landen en gebieden, waardoor ze in staat zijn om snel en gemakkelijk geld te versturen, waar en wanneer ze dat willen.

Het internationale platform van Western Union ^(R) is voorzien van een toonaangevende mogelijkheid tot pay-in en pay-out, waarbij gebruik wordt gemaakt van technologie, valuta-omrekenmethoden en databeheer. Tevens heeft het infrastructuur om witwassen tegen te gaan en om in het naleven van regels en wetten te voorzien. Via het platform wordt gestimuleerd dat geld efficient en tijdig naar bijna overal ter wereld kan worden verzonden.

Klanten kunnen gebruik maken van het uitgebreide netwerk met Western Union -agentschappen om zo geld te versturen of te ontvangen. Bovendien kunnen klanten via geselecteerde mobiele geldverstrekkers van Western Union geld versturen en ontvangers kunnen kiezen om de bedragen naar een bankrekening of mobiele portemonnee te sturen. Via deze kanalen komt Western Union tegemoet aan de behoeftes van haar klanten door hen gemakkelijke manieren te geven, via digitale en detailhandelskanalen, om geldbedragen te versturen, ongeacht het tijdstip en vrijwel naar elke locatie die zij wensen.

Ga voor meer informatie over de wereldwijde detailhandel en digitale ^1 mogelijkheden van Western Union, inclusief mobiele toepassingen en mobiele overschrijvingsdiensten, naarwww.WesternUnion.com.

^1 Digitale verwijst naar WU.com en de mobiele overschrijvingskanalen

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union consumenten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 september 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar honderden miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde de Western Union Company wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar www.WesternUnion.com.

WU-G WU-F

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151214005245/nl/

Contacts

Western Union Mediacontacten

Wereldwijd:

Brad Jones, 1-720-332-1262

Bradley.Jones@westernunion.com< br/>of

Europa:

Sabine Fischer, +43 (0) 1 5013 4535

sabine.fischer@westernunion.com (Oostenrijk)