Studenten besturen Pac-man met hun ogen en ontwikkelen fietssimulator die helpt bij revalidatie - KU Leuven

14 DEC. 2015. Op 16 december kan je kennis maken met de creativiteit van de studenten ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Zo vonden ze een manier om het `gele happertje' uit Pac-man te besturen met hun ogen. Een andere groep ging nog wat verder in de mens-computerinteractie, zij besturen een computer met bewegingen van het hele lichaam in plaats van met toetsenbord en muis. Het zijn slechts enkele van de projecten die de studenten voorstellen op de demodag in het kader van het vak Probleemoplossen en Ontwerpen.

De studenten ingenieurswetenschappen gingen aan de slag met alles wat ze de voorbije jaren leerden in hun opleiding. Zo konden ze niet enkel Pac-man aansturen met hun ogen of een computer met het hele lichaam, ze gingen ook aan de slag met fietsen. Een aantal studenten vernieuwt een fietssimulator die in het UZ Leuven patienten zal helpen bij de revalidatie.

In het project 'Augmented Bike' ontwikkelden de studenten apps met verschillende functies. Via die apps kan je mensen op jouw fietsroute leren kennen en hen vervolgens uitdagen om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Andere studenten vonden dan weer een manier om eten en drinken op een festival te koelen zonder elektriciteit. Sommige groepen gingen met domotica aan de slag en ontwikkelden slimme thuiszorgmonitoren of slimme energiewoningen.

U bent van harte welkom om deze en nog heel wat andere projecten te komen bekijken op de demodag op 16 december, waar de studenten graag meer uitleg geven bij hun projecten.

Praktisch:

16 december 10-17u

Departement Werktuigkunde

Celestijnenlaan 300 (3de verdieping), Heverlee