Eerste NK Podracing gewonnen door Sander Welgraven

maandag 14 december 2015 14:20 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Hoog Catharijne

Op zondagavond 13 december raceten drone piloten dwars door Hoog Catharijne om de Nederlandse titel. Op topsnelheid vlogen ze rakelings langs trillende winkelruiten, kerstversiering en het juichende publiek. In de finale wist piloot Sander Welgraven aka TheRCTest met spectaculaire manoeuvres de Nederlandse titel te bemachtigen. Tijdens het NK vielen meerdere drones uit door crashes, luchtduels en motorproblemen. Beleef het NK in het videoverslag. https://youtu.be/hrCcdGI3MaM

Enthousiast publiek vliegt mee in de cockpit

Het publiek was zeer positief. Enkele reacties waren: "Het is net formule 1." En: "Het lijkt wel een game." De piloten navigeren tijdens het vliegen met behulp van een virtual reality bril. De videobril is verbonden met de camera die voor op de drone is gemonteerd. De piloot ziet dus precies hetzelfde als wanneer hij in een echte straaljager had gezeten. Een aantal mensen uit het publiek mochten meekijken via een scherm waarop ze hetzelfde zagen als de piloot in de bril. "Het is net alsof je zelf vliegt", aldus een enthousiaste aanwezige.

Uitdagend circuit

Vanuit de start voor de Man Cave raceten de drones het winkelgebied in, richting het station. Na een U-turn in het vernieuwde deel van Hoog Catharijne werd teruggevlogen tussen de pilaren. Na het rechte stuk, waar topsnelheden zijn behaald, volgde voor de tribunes een gevaarlijke 180 graden bocht. Meerdere drones vlogen hier door hun hoge snelheid de bocht uit. Het publiek stond veilig achter netten.

Open NK Podracing

De NK Podracing was open voor alle drone piloten van Nederland. Het deelnemersveld bestond uit 8 ervaren piloten. Uiteindelijk zijn de beste vier in de finale tegen elkaar uitgekomen. Sander Welgraven alias 'TheRCTest' wist met bloedstollende acties zijn tegenstanders af te troeven en mag zich een heel jaar Nederlands kampioen Podracen noemen.

*

*

*

*